Zwanger

De geboorte van Eva

16 maart 2023. Het is vandaag precies een maand geleden dat Eva in stilte ter wereld kwam en wat is deze maand voorbij gevlogen. Vandaag deel ik mijn bevallingsverhaal. Deels voor mezelf – het is onwijs fijn om van me af te schrijven – en deels als antwoord op de vele vragen die ik heb gekregen.

Lees meer >>

15 weken – de dag dat alles veranderde

Na 2 weken wachten is het eindelijk zover: de tussentijdse echo. Net als de vorige keer brengen Noah en ik samen Sophie naar school. De afspraak is dit keer om 09:45, dus we hoeven niet meteen door naar het ziekenhuis. Op ons gemak slenteren we door de supermarkt en halen wat verse broodjes. Na het eten – tot mijn verbazing heb ik eetlust – stappen we in de auto en rijden naar het ASZ.

Lees meer >>

Prenataal onderzoek – de 13 weken GUO

Ondanks het heftige nieuws vorige week dinsdag en de 13 weken GUO in het vooruitzicht, is de week voorbij gevlogen. Het was dan ook een drukke week; mijn werkagenda propte ik op woensdag en vrijdag vol – of ik ook productief was laten we maar even in het midden – en we hadden verschillende uitjes met de kinderen en familie.

Lees meer >>

12 weken – De controle in het ziekenhuis

Vorige week had ik een afspraak bij de verloskundige voor de termijnecho. Tijdens deze afspraak werd ik abrupt met beide benen op de grond gezet toen ik hoorde dat er iets mis is met de baby. De verloskundige regelde meteen een afspraak in het ziekenhuis en probeerde mij er die week nog tussen te krijgen, maar er was helaas geen plek. Inmiddels zijn er 7 hele lange dagen voorbij en mochten we gisteren eindelijk naar het ASZ.

Lees meer >>

11 weken – de termijnecho met slecht nieuws

Note: Deze blog is geschreven op woensdag 8 februari.

Bij zowel Sophie als Noah had ik een vrij onbezorgde zwangerschap met weinig klachten en kwaaltjes, en dat was tot gisteren bij baby nr 3 ook het geval. Gisteren had ik de termijnecho en daar werd ik meteen van mijn roze wolk getrapt.

Lees meer >>

Mijn bevallingsverhaal – De geboorte van Noah

Ondanks dat ik mij had voorgenomen gewoon door te blijven bloggen, besloot ik na mijn bevalling een tijdje rust te nemen. Noah is inmiddels 3 maanden oud en nu vind ik het toch wel tijd voor een update, dus vandaag vertel ik jullie mijn bevallingsverhaal. 🙂

Lees meer >>

Zwangerschapsupdate – Week 31 t/m 36

Eergisteren tikte ik de 37 weken aan. Mijlpaal! In theorie zou baby Harvey zich nu ieder moment kunnen aankondigen. 🙂 Zelf heb ik m’n geld ingezet op 11 juli – nog precies 1 maand dus 😛 -, terwijl Yannick denkt dat het deze week al gaat gebeuren. Anyway, dus 37 weken zwanger. Tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate: Week 31 t/m 36.

Lees meer >>