Zwanger zijn is geen pretje

In het eerste trimester van mijn zwangerschap heb ik vrijwel geen last gehad van kwaaltjes. Ik was wel moe en had af en toe na een zware dag last van bandenpijn, maar vergeleken met alle horrorverhalen van andere zwangere vrouwen over blaasontstekingen, zware obstipatie en 24/7 knuffelen met de toiletpot¬†mocht ik zeker niet klagen. Sterker nog, ik dacht “Ha! Dit doe ik wel even.”

Te vroeg gejuicht

Nu ik al halverwege het tweede trimester zit merk ik wel dat zwanger zijn een hoop ongemakken met zich meebrengt. Ik heb onder andere last van zwangerschapsdementie en vergeet regelmatig de sleutel uit de voordeur te halen of na het afrekenen van de boodschappen ze ook daadwerkelijk in m’n tas te doen en mee te nemen naar huis. Als ik dan ’s avonds wil koken ontbreekt er nogal eens wat, waardoor ik alsnog terug kan naar de winkel. Gelukkig wonen we naast een supermarkt. ūüôā¬†Verder heb ik enorm last van puistjes (volgens Yannick lijkt mijn huid op een maanlandschap, vol hobbels) en veel jeuk. Correctie: h√©√©√©√©l veel jeuk.

Helaas heb ik naast bovenstaande ongemakken ook veel pijn. Zoals hierboven al aangegeven had ik in het eerste trimester al last van bandenpijn, maar sinds een paar dagen krijg ik steeds vaker last van pijn in m’n onderrug. Als¬†ik sta of loop heb ik er niet zo’n last van, maar zodra ik zit (en dat doe ik gelukkig n√≥√≥it *kuch*) of in bed lig dan voel ik het heel goed. Soms is het zo erg dat ik echt niet meer weet welke houding ik moet aannemen. De afgelopen nachten heb ik daardoor heel weinig¬†geslapen en ik merk dat het slaaptekort de bijhorende stemmingswisselingen enorm versterkt. Arme Yannick.

In shape blijven

Door de lage rugpijn heb ik besloten om mijn sportabonnement op te zeggen, want ik verwacht dat het alleen maar erger wordt. Het abonnement wordt halverwege oktober be√ęindigd en ik¬†ben van plan om daarna twee keer per week te gaan zwemmen. Op die manier worden mijn spieren minder¬†belast en¬†kan ik toch een beetje in shape blijven, zodat ik niet helemaal in een walrus verander. Ik ben inmiddels 23 weken zwanger en weeg nu 74 kilo. Het hoort er (helaas) allemaal bij. Thats life.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *