Weekoverzicht: rouwtherapie, een etentje & eerste Paasdag

Er is weer een week voorbij en ondanks alles was het eigenlijk wel een prima week. Ik startte met rouwtherapie in het psychomedisch centrum, ging meerdere keren sporten en ik werkte weer 3 halve dagen. Verder gingen de kinderen uit logeren, gingen wij voor de 23684738ste keer op pad voor een nieuwe vloer en bank, en vierden we gezellig eerste Paasdag.

Maandag

De week begint met inloop bij Sophie’s klas. Aangezien ze op maandag in de doorstroom klas zit, ben ik wel benieuwd en neem ik samen met Noah even een kijkje. Veel tijd hebben we niet, want ik heb een afspraak in het psychomedischcentrum van het ziekenhuis; de intake voor de rouwverwerking. Na een kwartiertje rondkijken breng ik Noah naar het kantoor van de man en rij door naar het ASZ. Ik ben nerveus en gemotiveerd tegelijkertijd. Hopelijk biedt rouwtherapie uitkomst.

Het gesprek is fijn en heftig tegelijk. Ik mag de 26ste terugkomen en krijg de opdracht om in de tussentijd zoveel mogelijk – zolang ik daar behoefte en baad bij heb – erover te praten en te schrijven. Ook helpt het om foto’s te kijken van de bevalling en de kraamweek.

Ik haal de peuter op en ga samen met hem de auto wassen en stofzuigen. Dat is al een paar weken nodig, maar had er iedere keer geen zin in. ’s Middags halen we samen Sophie op en daarna komt mijn vader langs om even te checken hoe het met ons gaat. Het is fijn dat hij er is en ik ben blij met wat aanspraak.

’s Avonds heeft Yannick een wedstrijd dus na het avondeten kleed hij zich om en vertrekt. Mijn zus wil starten met krachttraining, maar weet niet goed waar te beginnen dus maak ik een schema voor haar. Daarna pas ik die van mezelf ook even aan; morgen weer trainen. 💪🏻

Dinsdag

Wanneer ik ’s ochtends de kinderen heb weggebracht loop ik meteen door naar de club. Ik train een uur en ben tevreden met mijn prestaties. De rest van de dag werk ik wat mails weg, doe wat inspiratie op voor een nieuw project en hou me een poosje bezig met sales en de administratie. Achteraf een redelijk saaie dag, maar ik voel me goed en zelfs een beetje blij, en dat is het enige dat telt.

Woensdag

In de ochtend ga ik weer trainen en ga daarna een paar uur aan het werk. Aan het einde van de middag ga ik met de kinderen naar zwemles en ’s avonds eten we spaghetti met ansjovis en tonijn; een favoriet van de kinderen. Na het eten gaat Yannick trainen en ik leg de kinderen op bed. Noah kan niet slapen en zit uiteindelijk nog tot 22u beneden terwijl ik Hogwarts Legacy speel. Daarna gaan we samen naar bed en vallen als een blok in slaap.

Donderdag

Vandaag ben ik vrij en ga ik nadat we Sophie hebben weggebracht samen met Noah boodschappen doen voor de Paasbrunch aankomende zondag. We gaan voor het eerst in jaren weer een keer naar de Dirk en Noah heeft dikke pret met het kleine winkelkarretje en daarna met “het centje” wat in het karretje zat.

Sophie heeft ondertussen Paasviering & -lunch op school en vermaakt zich prima. ’s Middags gaan de peuter en ik door de regen Sophie ophalen bij school, maar komen uiteindelijk zeiknat met alleen een rugzak weer thuis want ze gaat bij een vriendinnetje spelen. Omdat het toch hondenweer is en Noah ook nergens zin in heeft ga ik Hogwarts Legacy spelen terwijl hij meekijkt. Hij valt na 5 minuten in slaap en slaapt uiteindelijk ruim 2 uur. Maar hij was niet moe hoor, haha. 😄

Omdat Noah in de middag zo lang heeft geslapen, kan hij ’s avonds weer de slaap niet vatten. We knuffelen wat en uiteindelijk eindigen we met z’n drieën in het grote bed. Morgen weer een dag.

Vrijdag

Het is vandaag Goede Vrijdag, dus dat betekent dat er geen school is. We starten rustig op en rond 9u breng ik de kinderen naar de opvang. In de ochtend werk een paar uur en klap om 14:00 na een videocall mijn laptop dicht. Ik ga trainen en begin daarna alvast aan het avondeten. In de tussentijd is mijn zus vanuit België aangekomen en we kletsen wat terwijl ik champignons bak en paprika snij.

Samen halen we de kids op, die onwijs blij zijn om hun tante te zien, en daarna eten we gezellig met z’n vijven. Na het eten pak ik snel de logeerkoffer in en vertrekt mijn zus met de kinderen weer richting België. Sophie en Noah gaan daar 2 nachtjes logeren om de man en mij even wat ademruimte te geven. Iets waar ik onwijs dankbaar voor ben. ❤️

’s Avonds gaat Yannick trainen en heb ik het huis helemaal voor mezelf. Terwijl ik op de bank zit denk ik de hele tijd dat ik Noah boven hoor huilen, wat helemaal niet kan want hij ligt 150km verderop in z’n logeerbedje. Crazy mombrain, zullen we maar zeggen.

Zaterdag

We slapen uit en gaan halverwege de ochtend op pad om te oriënteren voor een nieuwe vloer en bank. Daarnaast kijken we ook of we een mooi tv meubel zien, want vanwege de nieuwe speakerset van de man vind ik de huidige niet meer mooi. Rond 15u zijn we thuis. Yannick doet een middagdutje terwijl ik nog even een pakketje wegbreng en daarna wat op mijn telefoon scroll. ’s Avonds gaan we gezellig met mijn oom en tante uit eten. We bestellen een 4 gangen menu en het eten – ik bestelde beef tataki, een trio van vis, een visstoofpotje en een fantastisch chocoladetoetje – smaakt zoals altijd ontzettend goed en we voeren goede gesprekken. Hopelijk plannen we snel weer zo’n avondje. 😊

Tijdens het etentje heb ik gezien dat de fotograaf van Stichting Still de door haar gemaakte beelden naar ons heeft gemaild. Terwijl ik in bed lig bekijk ik de foto’s en schiet meteen weer vol. Onze lieve kleine Eva. Al ruim 2 weken niet meer bij ons en wat mis ik haar. Uiteindelijk val ik met mijn hoofd op een nat kussen in slaap.

Zondag

Het is vandaag eerste Paasdag en dat betekent dat de kinderen weer worden thuisgebracht. Ze worden rond 11u door mijn zus en bonusvader thuisgebracht en nadat de kinderen eieren hebben gezocht – en gevonden – brunchen we gezellig met z’n allen. Zoals gewoonlijk heb ik voor een heel weeshuis aan eten, dus we kunnen 1. nog minstens 2 keer brunchen en 2. we hoeven tot aan het avondeten niks meer te eten.

Terwijl de kinderen ’s middags buiten spelen, spelen de volwassen binnen een paar spelletjes. Eerst het Padvinderspel, daarna een potje Klaverjassen en we eindigen met een hilarisch potje 30 seconds die Yannick en ik glansrijk winnen. Aan het einde van de middag slingeren we de gourmetplaat aan en eten met z’n allen. Het was een fijne dag. ❤️

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *