Voorbereiding is het halve werk

Allereerst: Gelukkig nieuwjaar allemaal! 2016 is voorbij gevlogen en het is al 1 januari. JANUARI! De maand waarin ik ben uitgerekend. De maand waarin Baby Geerlings geboren gaat worden. 🙂

Voorbereiding

Nog 17 nachtjes slapen en dan is mijn uitgerekende datum aangebroken. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereiding en het in orde maken van het kamertje. De meubels staan, alle kleertjes zijn gewassen en de luiers liggen klaar. Het enige wat er nog moet gebeuren is het schakelmateriaal monteren en een paar fotolijstjes ophangen, wat we aankomende woensdag gaan doen.

Afgelopen week hebben we, a la Tiny & Lau, de box gemonteerd en neergezet (en nee, dit keer was ik niet Lau 😉 ) en de ziekenhuistas ingepakt. Ook hebben we de laatste paar dingen aangeschaft voor de verloskundige/kraamzorg en hebben we vanmiddag het bed op verhogers gezet. Deze konden we gratis lenen van de kraamzorg, maar volgens mij zijn ze de takelwagen vergeten. Ik kom het bed namelijk amper meer op, eh in. Ik gebruik nu dus een keukentrapje (niet lachen!).

Spannend

Onze kleine meid is tot nu toe gelukkig blijven zitten, maar ik hoop nu de feestdagen voorbij zijn wel dat ze snel komt. Omdat de uitgerekende datum steeds dichterbij komt ben ik extra alert en denk ik bij elk krampje: ‘zou het?’, maar helaas. Vanaf gisterenavond rommelt het een beetje maar verder blijft het stil.

Ik kijk heel erg uit naar de bevalling. Om me er op voor te bereiden lees ik veel bevallingsverhalen en artikelen, en kijk ik naar bevallingsprogramma’s. Dat het lichamelijk zwaar kan zijn ben ik inmiddels wel achter, maar daar maak ik me niet zo druk om. Dat ik thuis geen pijnstilling heb boeit me ook niet zoveel. Wat me wel zenuwachtig maakt is dat ik niet weet wanneer het begint. Ik heb graag de touwtjes in handen en dat heb ik nu niet. Die heeft Baby Geerlings… 🙂

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *