Verlof, babykleertjes & weeën

Vandaag ben ik 36 weken zwanger. Mijlpaal! Officieel ben ik dan ook met verlof, maar als ZZP’er kun je niet net als in loondienst de deur achter je dichttrekken en zeggen: tot over 16 weken! Ik werk dan ook rustig door. 🙂

Verlof

Ondanks dat ik doorwerk, neem ik wel met regelmaat tijd voor mezelf. Even lekker de stad in, lunchen met een vriend of gewoon lui heel de dag Keeping up with The Kardashians kijken. Gewoon, omdat het kan.

Verder struin ik in mijn vrije uurtjes het internet af en lees ik veel over bevallen en alles wat erbij komt kijken. Op die manier probeer ik me toch soort van voor te bereiden. Ook heb ik ondertussen al een geboorteplan geschreven, zodat ik voor m’n gevoel straks toch een beetje de touwtjes in handen heb.

Nesteldrang

Ik merk dat de nesteldrang nu toch wel echt toeslaat. Vorige week heb ik alle meubeltjes in de babykamer schoongemaakt en alle babykleertjes gewassen en opgeborgen. Heb ook de commode helemaal ingericht. Morgen gaan we naar IKEA om nog wat decoratie te kopen zodat we dat aankomend weekend kunnen ophangen en dan is het kamertje zo goed als af. Foto’s volgen. 🙂

Verder bedacht ik me gisteren dat ik aankomende week de keuken wel eens helemaal kan schoonmaken. Say what? Volgens mij gaat het niet helemaal goed, haha! Ben benieuwd met wat voor rare ideeën ik nog meer op de proppen kom de aankomende tijd. Het hoort er blijkbaar allemaal bij.

Weeën

Naast nesteldrang heb ik sinds gisteren ook last van weeën. Voorweeën, dat wel. Heb ze vrijwel alleen maar in m’n rug en moet zeggen dat ik ze best pijnlijk vind. Kan er ook echt niks mee, het enige wat een beetje helpt is een warm bad en dat Yannick wat tegendruk geeft met z’n handen. Ik mag toch hopen dat het echte werk straks buikweeën zijn die ik gewoon kan wegpuffen, anders wordt de bevalling echt een hel… We zullen zien. 🙂

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *