Valse start

Tot nu toe heb ik regelmatig last gehad van irritante en pijnlijke voorweeën in m’n rug. Toen ik gisteren voor het eerst een vreemd gevoel had in m’n buik kon ik het niet echt plaatsen, maar omdat het iedere keer terugkwam besloot ik om het te gaan timen. Wat bleek: het gevoel kwam elke 4 minuten terug.

Weeën

Ik heb een speciale zwangerschaps-app waarmee je weeën kunt timen en na een paar keer kunt zien in welke fase je zit. Na ongeveer een uur timen en wat twijfelen besloot ik om toch maar de verloskundige te bellen. Na de situatie te hebben uitgelegd stelde ze voor om te gaan douchen en te kijken of het gevoel wat ik had (ik durfde het geen weeën te noemen want het deed niet echt pijn) dan sterker of juist minder zou worden. Ik moest ongeacht het resultaat om 22:30 terugbellen.

Tijdens het douchen werd het gevoel steeds krachtiger en de timing bleef ongeveer gelijk. Toen ik de verloskundige weer belde besloot ze om toch nog maar even langs te komen om te kijken of er al iets gaande was. Ik had de telefoon nog niet neergelegd of ik kreeg weer last van de pijn in m’n rug en ik begon het nu toch wel spannend te vinden. Na een tijdje ijsberen door de woonkamer ging eindelijk de bel. De verloskundige was gearriveerd.

Valse start

Nadat ze aan mijn buik had gevoeld en naar het hartje had geluisterd ging ze voelen of ik al ontsluiting had. Helaas, ik had 0cm. Nul. Noppes. Nada. Wel was de baarmoedermond al helemaal verweekt en verstreken. De verloskundige zei dat het gevoel wat ik had waarschijnlijk voor- of beginweeën waren, wat er dus voor heeft gezorgd dat m’n baarmoedermond nu ready-to-go is. Klaar voor de ontsluiting.

Ondanks het verweken en verstrijken van m’n baarmoedermond ben ik wel een beetje teleurgesteld. Zeker omdat de weeën elke 4 minuten terugkwamen en gemiddeld ruim een minuut aanhielden hoopte ik stiekem dat het begonnen was. Vannacht heb ik nog wel een paar weeën gehad (zowel rug als buik) die een stuk krachtiger waren maar zonder enige regelmaat. Sinds ik vanochtend ben opgestaan heb ik vrijwel niks meer gevoeld… Valse start. 🙁

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *