Uitgekookt? Probeer Uitgekookt! – REVIEW

Ondanks dat wij drie ovens hebben – geen grapje – ben ik niet zo’n keukenprinses. Ik vind koken op zich wel leuk, maar het duurt vaak lang en na afloop lijkt het alsof er een bom is ontploft. Op vrijdag vind ik koken sowieso echt vervelend vanwege een lange werkdag + einde van de week, dus dan eindigen we 9 van de 10 keer met friet of pizza op de bank. Behalve afgelopen week, want donderdag kregen we een levering van Uitgekookt maaltijdservice thuisbezorgd.

Uitgekookt – Wat is het en hoe kan je het bestellen?

Uitgekookt is een maaltijdservice met kant-en-klare maaltijden. Deze maaltijden worden gekoeld geleverd en zijn na levering nog 5 dagen houdbaar. Hetzelfde als wanneer je zelf zou meal-preppen dus.

Het bestellen gaat super eenvoudig via hun website. Bij de eerste stap vul je je postcode in zodat je alvast je bezorgmoment kunt kiezen. Het aanbod verschilt namelijk per week, dus aan de hand van de bezorgdatum worden de maaltijdopties bepaald.

Nadat je een datum hebt gekozen kun je de maaltijden bekijken. Bij het aanvragen van een proefpakket mag je 4 maaltijden selecteren. Wij kozen voor:

 • Pasta met rundvlees en stroganoffsaus (Yannick)
 • Mihoen met groenten en babi ketjap (Ik)
 • Bami met groenten en kipdij in satésaus (Sophie)
 • Bloemkool in kaassaus, puree en gehaktbal (Noah)

Na het selecteren kun je het winkelmandje bekijken om je bestelling te controleren en vervolgens je gegevens invullen. Daarna reken je eenvoudig je bestelling af en voilà, de maaltijden zijn besteld.

Eerste indruk en bereiding

Onze eerste indruk was goed. De maaltijden werden geleverd in een compacte doos met wat uitleg + de weekmenu’s voor de komende 3 weken. Ideaal, want dan kun je alvast vooruit kijken of er wat lekkers voor je tussen zit.

uitgekookt

Het bereiden / opwarmen van de maaltijden was kinderlijk eenvoudig. Je verwarmt de oven voor op 120 graden Celsius, zet ze er in en 30 minuten later zijn ze klaar. Heb je mega honger? Ze kunnen ook in de magnetron. Dan is het gewoon een kwestie van wat gaatjes prikken in het folie, maaltijden in de magnetron zetten en 4 minuten later kan je al aan tafel.

uitgekookt

Onze mening

Laat ik maar met de deur in huis vallen: de kleuter vond het niks – IEUW WORTEL – maar zij lust tegenwoordig helemaal niets, dus haar mening telt niet. De dreumes had daarentegen zijn bord al voor de helft leeg voordat ikzelf überhaupt aan tafel zat, dus dat zegt wel wat meer. 🙂

De man en ik vonden onze gerechten ook erg lekker, al had de portiegrootte voor Yannick wel iets groter gemogen. Gelukkig voor hem en alle andere grote eters van Nederland kun je uit verschillende portiegroottes kiezen. Nu hadden we 4x M (450 gram), maar je kunt ook kiezen uit S (350 gram) en L (600 gram). In ons geval zou ik de volgende keer 2x M en 1x L bestellen. Qua hoeveelheid kunnen Sophie en Noah dan prima 1 gerecht delen.

uitgekookt maaltijden

Ik heb naast de mihoen die ik had uitgekozen ook wat van de andere gerechten geproefd en ik vond ze allemaal lekker. Goed van smaak, mals vlees en je proeft – in tegenstelling tot de maaltijden uit de supermarkt – gewoon dat het hartstikke vers is. Zelf een beetje peper en/of zout toevoegen en that’s it!

De voordelen van Uitgekookt

 • Vers gekookte maaltijden
 • Kant-en-klaar geleverd, dus geen gedoe meer in de keuken
 • Makkelijk en gezond
 • Geen abonnement, dus je zit nergens aan vast
 • Kies zelf je bezorgdatum
 • Iedereen kiest z’n eigen gerecht
 • Indien je een keer een toetje of bijgerecht wil dan kan je deze eenvoudig bijbestellen

Bestel je eigen proefpakket!

Ben je enthousiast geworden en wil je Uitgekookt ook eens uitproberen? Bestel dat nu je eigen pakket heel simpel en snel via de website van Uitgekookt. Bij je eerste bestelling krijg je maar liefst 4 verse maaltijden voor maar €15,-!


Heb jij weleens een maaltijdbox besteld?

Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking met Uitgekookt.nl. Dat betekent dat ik de maaltijden heb gekregen, maar dit beïnvloed mijn mening en review niet.

Andere artikelen

7 reacties

  1. Nee, ik geloof dat ze enkel in Nederland bezorgen. Wie weet dat ze in de toekomst gaan uitbreiden naar België.

 1. Ik heb ook 4 maaltijden geprobeerd en vond ze erg lekker! Ik vond het persoonlijk ook niet nodig om nog peper/zout toe te voegen.

 2. ik lees steeds vaker dat uitgekookt echt erg goed is. Nu kook ik zelf heel graag, dus ik zal er niet heel snel gebruik van maken, maar …eens een keertje lekker makkelijk i sook niet verkeerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: