Overtijd

23 januari. Ik had verwacht nu ondertussen wel een baby te hebben, maar nee. Wij hebben een eigenwijs kind. ūüôā Omdat ik inmiddels 40 weken en 5 dagen zwanger ben, kreeg ik vandaag een ‘overtijd controle’ in het ziekenhuis.

Overtijd

Om half 10 had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Grappig detail: dezelfde gynaecoloog die mijn moeder had tijdens haar bevalling. Anyway, half 10 moest ik daar dus zijn. Yannick en ik waren ruim op tijd dus kregen we nog wat te drinken. Stipt half 10 werd ik geroepen en mochten we naar binnen. Eerst werd mijn bloeddruk en gewicht gecheckt en vervolgens moest ik op bed gaan liggen om het hartfilmpje te maken.

Ik had verwacht tijdens de CTG in gesprek te gaan met de gynaecoloog, maar in plaats daarvan werd ik geholpen door een assistente en moesten Yannick en ik al die tijd samen in dat kamertje doorbrengen. Heel saai. Vooral omdat het normaal gesproken ongeveer een half uurtje duurt, maar omdat wij natuurlijk weer een eigenwijs kind hebben duurde het bij ons twee keer zo lang.

De uitslag van de CTG was gelukkig goed. Baby G. is nog steeds lekker actief en heeft een uitstekende hartslag. Na de CTG moesten we weer even plaatsnemen in de wachtruimte en werden vervolgens bij de gynaecoloog geroepen.

Inleiden

Bij de gynaecoloog bleek dat ik nog steeds op 0 centimeter ontsluiting zit. NUL. Ik kon wel janken. Omdat Baby G. het nog hartstikke goed heeft daarbinnen en er ook met het vruchtwater geen problemen zijn, heb ik besloten om me nog niet te laten inleiden. Ik kon hier al wel voor kiezen, ik zou dan a.s. woensdag worden opgenomen. Omdat dit toch wel ingrijpend is en ik het liefst gewoon thuis wil bevallen, wil ik het eerst nog even aankijken.

Woensdag moet ik terug voor weer een CTG, echo en inwendig onderzoek. Mocht er dan nog steeds geen vooruitgang in zitten ga ik met de arts in overleg wat nu het beste is. Ik word hier in ieder geval erg onrustig van. Hopelijk laat Baby G. snel wat van zich horen… ūüôā

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *