Nog één dag

Morgen is het zover: ik word ingeleid. We worden om 7:30 in het ziekenhuis verwacht. Ik zal eerst weer een CTG krijgen en vervolgens zullen mijn vliezen worden gebroken.

Nog één dag

Nog één dag met z’n tweetjes. Gek idee eigenlijk, dat we nu weten wanneer Baby G. komt. Nu het echt zover is word ik toch wel zenuwachtig. 9 maanden lang stond ik er nuchter in en was ik van plan om alles gewoon over me heen te laten komen (nou ja, soort van aangezien ik wel een geboorteplan heb), maar nu het moment daar is en het ook nog een inleiding betreft krijg ik toch wel lichte hartkloppingen en zweethandjes.

Bij een thuisbevalling is de kraamzorg al aanwezig. Na de bevalling ben je dus niet alleen. Bij een ziekenhuisbevalling is dat anders. De kans bestaat dat bij thuiskomst de kraamzorg er nog niet is en we alleen zijn met de baby. Help! Wat als ik in de kreukels lig, niks kan en Yannick spontaan in paniek raakt? Wat als de baby huilt en we niet weten wat we moeten doen? Hele nachtmerries krijg ik ervan. Nog één dag en dan zijn we papa en mama, maar of we er na al die maanden klaar voor zijn? Geen idee.

Na de bevalling

Na de bevalling zal naaste familie en eventueel wat vrienden een belletje of een berichtje ontvangen. Ben jij een van de uitverkorene? Hou het dan wel even voor jezelf. Ik las laatst een berichtje op een Facebook-pagina van iemand waarin ze gefeliciteerd werd met de geboorte van haar dochtertje. Iedereen kon dus meteen lezen dat ze bevallen was én een dochtertje had gekregen, terwijl ze het zelf nog niet met de buitenwereld had gedeeld. Beetje lullig.

Nu ben ik zelf altijd vrij snel met dingen posten, maar mocht iemand mij dit flikken dan nodig ik hem/haar uit om een kop thee te komen drinken waar ik hem/haar persoonlijk met blote handen in verzuip. 🙂

Nog één dag te gaan. Vanavond maar op m’n gemak de ziekenhuistas opnieuw inpakken, aangezien het nu gepland is en ik meer kan meenemen. Daarna nog even lekker ontspannen in bad en gezellig voor de laatste keer met z’n tweetjes bankhangen. Het aftellen is nu écht begonnen…

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *