Nesteldrang

De afgelopen weken hoorde ik veel verhalen over zwangere vrouwen die last krijgen van nesteldrang en opeens de babykamer 600 keer gaan (her)inrichten, het hele huis gaan schoonmaken en elke dag babykleding kopen, maar ik merkte daar zelf vrij weinig van (en vond het stiekem een beetje lachwekkend). Tot nu toe.

Nesteldrang

Ja, ook ik ben aan de beurt. Hoewel het schoonmaken wel meevalt (is nooit mijn ding geweest en zal het ook nooit worden. 😛 ), ben nu ik nu wel op hol aan het slaan met babykleertjes en ben ik druk aan het fantaseren over de babykamer. In m’n hoofd heb ik het kamertje al 100 keer ingericht en het ledikantje 50 keer opgemaakt.

We zijn dit weekend eindelijk begonnen met klussen. We hebben het kamertje leeggehaald en de muren voorzien van glasvezelbehang. Volgende week ga ik met de verfkwasten aan de haal en de muren een kleurtje geven. De 21ste worden de meubels geleverd en kunnen we beginnen met het inrichten van de babykamer. Heb er nu al zin in!

Ik kan niet wachten om de kleertjes die ik al heb gekocht en gekregen in de kast te leggen en de commode in te richten. Momenteel vermaak ik me urenlang met het lezen van blogs met titels als ’10 tips voor het inrichten van de commode’. Nooit gedacht dat ik dat zou doen, haha!

Babykleertjes

Verder heb ik mezelf voorgenomen om geen kleertjes meer te kopen voordat de babykamer af is, zodat ik mijn aankopen straks ook meteen kan opbergen. Dit betekent dat ik de afgelopen twee maanden niks heb gekocht, maar wel m’n online winkelmandjes bij Zalando en Wehkamp alvast heb gevuld. Zodra het kamertje klaar is ram ik keihard op de bestelknop en ga ik me helemaal uitleven. 😀

Wel weet ik één ding zeker: ik ga geen kleertjes wassen tot een paar weken voor mijn uitgerekende datum. Ik lees vaak dat vrouwen de kleertjes echt 100 keer wassen én strijken, maar dat zie ik mezelf dus echt niet doen. Zonde van m’n tijd. Ik denk dat ik pas ergens in week 36 de kleertjes ga wassen en strijken, en tot die tijd lekker op m’n gemak de kast ga inrichten. De indeling zal ik nog wel 100 keer veranderen, maar daar heb ik gelukkig nog alle tijd voor. Lang leve nesteldrang. 🙂

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *