Klein dikzakkie

Gisteren ben ik weer op controle geweest bij de verloskundige. Ik kijk er altijd erg naar uit en het is toch altijd weer even spannend.

Dikzakkie

Zoals bij alle voorgaande controles bleek alles goed te zijn. Het hartje klopt nog steeds goed en qua groei ligt ze ruim op schema. Verder was mijn bloeddruk 120/55, wat prima is. Het enige minpuntje was dat ik wéér aardig wat was aangekomen sinds de vorige controle. Ik weeg nu 76kg en zit dus al bijna op +10. Tot week 16 kwam ik niks aan, dus ben de afgelopen 10 weken gemiddeld 1kg per week aangekomen. Hopelijk stagneert het binnenkort een beetje…

Groei echo

Bij het maken van een afspraak voor de volgende controle kreeg ik ook te horen dat ik twee groei echo’s krijg. Omdat ik niet al te groot ben (1m63) neemt de baby in verhouding veel ruimte in beslag en heb ik het soms erg benauwd. Ook kan de verloskundige straks niet meer goed voelen hoe groot de baby is. Bij de 20 weken echo kreeg ik ook al de opmerking “zo, baby komt bij jou niks tekort!” naar m’n hoofd, dus ik hou m’n hart vast.

Ik hoop dat Baby Geerlings geen dikzakkie is en dat ze me niet vanwege ruimtegebrek al eerder gaan inleiden. Ik wil namelijk zó graag thuis bevallen! Heerlijk op zo’n fitnessbal de eerste weeën opvangen terwijl ik Netflix kijk en vervolgens de bevalling voortzetten in m’n eigen bad. Helaas heb ik dat niet zelf in de hand. That’s life.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *