Geboorteplan

D-day is voorbij. Het is 19 januari en nog steeds geen baby. Mijn buddy daarentegen is vannacht bevallen (yay!), dus ik heb hoop dat het voor mij ook niet heel lang meer duurt.

Geboorteplan

Wat iedereen ondertussen wel weet, is dat ik graag de touwtjes in handen heb. Nu is dat bij een bevalling heel lastig omdat je van te voren niet kan voorspellen hoe het zal verlopen, maar een geboorteplan maken om je wensen kenbaar te maken kan geen kwaad. Zo heb ik er in opgenomen dat ik graag thuis in bad wil bevallen en de weeën graag wil opvangen op de fitnessbal of onder de douche. Verder wil ik absoluut géén knip of kunstverlossing, tenzij Baby G. bijna het loodje legt.

Ook na de bevalling heb ik zo mijn wensen. Ik wil Baby G. het eerste uur op mijn borst voor optimaal huid-op-huid contact en hechting, en dat de navelstreng pas na een minuut of 5 wordt doorgeknipt. Betreft voeding heb ik ook zo mijn voorkeur. Ik wil bijvoorbeeld best borstvoeding geven, maar wel zonder kunst- en vliegwerk. Als het lukt dan is het mooi meegenomen, zo niet dan vind ik kunstvoeding ook prima. Zowel de zoogcompressen als flesjes liggen in ieder geval klaar. 🙂

Pijnbestrijding

Ongeacht of ik uiteindelijk thuis of in het ziekenhuis beval, een ruggenprik staat niet op mijn lijstje. Omdat dit thuis niet eens mogelijk is heb ik me verdiept in ‘natuurlijke’ pijnbestrijding. Ik wil zoveel mogelijk gebruik maken van ontspanning- en ademhalingstechnieken, en warm water (douche/bad).

Ik las ook dat er wellicht bepaalde houdingen zijn waarin het opvangen van de weeën beter gaat, maar daar kan ik pas tijdens de bevalling over oordelen. Mijn buddy is ook thuis bevallen en haar bevallingsverhaal geeft mij in ieder geval hoop en moed dat het allemaal prima gaat lukken. Let’s do this!

Kraamvisite

Zodra Baby G. geboren is zullen een aantal mensen meteen bericht ontvangen. Tevens zal er binnen een dag een bericht op social media worden geplaatst, zodat de rest ook meteen op de hoogte is. De geboortekaartjes en kraamvisite zullen een tijdje moeten wachten. De kaartjes versturen we waarschijnlijk pas na 1 week en we willen sowieso dat iedereen(!) een afspraak maakt om naar ons schatje te komen kijken.

De kans is groot dat we de eerste kraamvisite pas in week 3 zullen ontvangen, omdat we eerst zelf aan alles willen wennen en we ook niet weten hoe ik me na de bevalling voel. Mocht het zo zijn dat ik na 1 dag alweer vrolijk boodschappen ga doen, wat ik niet verwacht, dan zullen we de kaartjes eerder versturen en de kraamvisite uiteraard ook eerder ontvangen.

Maar goed, eerst nog even bevallen. 🙂 M’n geboorteplan is af, alle spullen staan klaar en mentaal ben ik er klaar voor. Baby, waar blijf je nou? 

 

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *