Essentialiving Planner – Review (vernieuwd, 2019)

Essentialiving Planner – Review

Om mezelf in het nieuwe jaar wat meer structuur te bieden, was ik al een tijdje op zoek naar een goede organizer en/of planner. Er zijn talloze reviews geschreven over de Milly Pie, Purpuz Planner en ook de Flow planners kom ik vaak tegen. Toch vielen deze allemaal af en koos ik uiteindelijk voor de planner van Essentialiving.

Essentialiving

Vorig jaar maakte ik kennis met de planner van Essentialiving. Na een korte, maar krachtige zoektocht vond ik de planner via Bol.com en was na het zien van de productafbeeldingen meteen enthousiast. Het design is heel clean, iets waarvan ik dacht dat het mij zal helpen om niet alleen rust in mijn hoofd te creëren, maar ook te bewaren. En dat is gelukt!

Ook dit jaar heb ik weer voor Essentialiving gekozen en toen ik het pakketje openmaakte werd ik heel erg blij. De planner heeft dit jaar een mooie linnen kaft met witte opdruk en een goudkleurig leeslint. Het oogt strak, fris en minimalistisch. I love it. 🙂

Design

De essentialiving planner is ontworpen om je te helpen om het dagelijkse leven wat meer structuur te geven. Er is bij elke dag ruimte gemaakt voor To Do lijstjes – iets wat voor mij echt een must is – zodat je duidelijk ziet wat er op welke dag moet gebeuren, en je kan elke week één doel opgeven, wat het makkelijker maakt om dat doel ook daadwerkelijk te bereiken. Ik heb altijd – bij wijze van spreken – 100 doelen waar ik vervolgens allemaal aan begin, maar nooit afmaak. En dus nooit bereik.

Daarnaast heeft de essentialiving planner een ‘balance creator’. Deze vul je aan het begin van het jaar in en vervolgens krijg je in 7 stappen inzicht in waar jij je tijd en energie aan besteedt. Deze balance creator helpt je om duidelijk te maken waar jouw (dis)balans ligt waardoor jij kan besluiten wat je eventueel wilt veranderen. Elke week krijg je een zogenaamde ‘balance check’, waarmee je kunt zien of die week in lijn is met wat je in de creator hebt vastgelegd.

Verder begint elke maand met een inspirerende quote en krijg je tussendoor ook de ruimte voor ‘doodles & thoughts’, een lijstje voor ‘fun things’ die je in 2019 wilt doen en een ‘lovely thoughts & memories’ lijst om speciale momenten van dat jaar niet te vergeten. En last but not least: om los te komen van alle prikkels zijn er kleurplaten voor volwassenen in de planner verwerkt.

Voordelen

 • Elke dag heeft evenveel schrijfruimte. Wat voor mij nogal een pluspunt is, aangezien mijn weekenden vaak ook overvol zijn. 🙂 In andere planners zie je vaak dat de weekenden vaak maar heel weinig ruimte krijgen.
 • Unieke ‘balance creator’.
 • In het kader van ‘balance’ krijg je in deze planner ook de ruimte om je weekmenu te maken. Dit vind ik ideaal. Daarnaast krijg je elke week een suggestie voor het avondeten. De recepten zijn te vinden op de website van essentialiving.
 • Elke dag ruimte voor To Do’s.
 • Per week kun je één doel opgeven. Dit dwingt je een keuze te maken wat je die week wilt gaan bereiken.
 • Naast de normale weken, begint deze planner elke maand met een maandoverzicht. Op deze manier zie je in één oogopslag of het een drukke maand wordt.
 • Heel veel schrijfruimte.
 • De planner is 20 x 25 cm. Hierdoor is de planner – vooral thuis – heel erg handig in gebruik.

Nadelen

 • De grootte is ook een nadeel, want je neemt hem niet gemakkelijk mee. Voor mij is dit niet heel storend, aangezien ik voornamelijk thuis ben. Onderweg zet ik alles in mijn smartphone en eenmaal thuis neem ik het over in de planner.
 • De planner is in het Engels.

Prijs en bestellen

De essentialiving planner kost € 29,95 en is hiermee een stuk goedkoper dan de eerder genoemde Flow planners (€ 46,90) en Milly Pie (€ 49,95). De Purpuz planner is maar iets duurder (€ 34,99). Het is natuurlijk maar net wat je er zelf aan wilt uitgeven en wat je precies in een planner zoekt. Voor mij is de essentialiving planner dé perfecte planner, zowel qua inhoud als prijs.

Ben jij ook enthousiast geworden? Je kunt de Essentialiving planner hier bestellen. 🙂

Andere artikelen

49 reacties

 1. Hoi Daniëlla,
  Ik zie nu pas jouw blog. Dank voor de mooie review! Heel blij mee. En super leuk om de reacties van iedereen te lezen. Groetjes, Gaby (van essentialiving)

 2. Hoi Daniëlla,
  Ik zie nu pas jouw blog. Dank voor de mooie review! Heel blij mee. En super leuk om de reacties van iedereen te lezen. Groetjes, Gaby (van essentialiving)

  1. Hoi Gaby, wat leuk dat je reageert! Graag gedaan, hoor. Ik heb de planner inmiddels in gebruik genomen en ben er ontzettend tevreden mee. ? Ben blij dat ik ‘m heb ontdekt.

 3. Vind die planners echt superhandig. Zelf heb ik ook zoiets aangeschaft en sinds ik hem gebruik, is mijn leven echt een stuk minder chaotisch! (Gelukkig maar – voor iedereen haha)

 4. Vind die planners echt superhandig. Zelf heb ik ook zoiets aangeschaft en sinds ik hem gebruik, is mijn leven echt een stuk minder chaotisch! (Gelukkig maar – voor iedereen haha)

  1. Oh, dat vind ik niet. Ik vind het ontwerp van de Purpuz planner veel ‘mannelijker’. Qua inhoud lijken ze wel een beetje op elkaar, maar ik denk dat er nog wel 20 andere planners zijn die overeenkomsten hebben. 🙂

 5. Ziet er mooi uit, ik heb de foto’s even ingezoomd en dit is inderdaad wel iets voor mij. Ik heb nu een Moleskine en ik heb eigenlijk nog niet een mooiere en praktischere gevonden. Ik heb de Milly Pie ook nog liggen, die vind ik qua uiterlijk het mooist. Maar helaas te groot. Deze zal ik ook net iets te groot vinden denk ik… Maar de inhoud, perfect!

  1. Ja, het formaat is echt wel een dingetje! Voor mij niet zo’n probleem, maar ik snap dat dat voor velen toch wel een minpunt is.

 6. Ziet er mooi uit, ik heb de foto’s even ingezoomd en dit is inderdaad wel iets voor mij. Ik heb nu een Moleskine en ik heb eigenlijk nog niet een mooiere en praktischere gevonden. Ik heb de Milly Pie ook nog liggen, die vind ik qua uiterlijk het mooist. Maar helaas te groot. Deze zal ik ook net iets te groot vinden denk ik… Maar de inhoud, perfect!

  1. Ja, het formaat is echt wel een dingetje! Voor mij niet zo’n probleem, maar ik snap dat dat voor velen toch wel een minpunt is.

 7. Hij ziet er mooi uit! Inderdaad lekker strak. Nadeeltje van de grootte is een bekend dingetje inderdaad, maar ben ook veel thuis dus dan is het niet zo’n probleem.

 8. Ik word altijd heel hebberig van agenda’s! Het liefst zou ik heel gestructureerd alles opschrijven en er vervolgens ook echt in kijken, maar op de één of andere manier lukt me dat altijd maar een maand.. Daarna vergeet ik het ding steeds en is alle structuur weer weg haha. Ik gebruik nu de agenda op mijn telefoon wanneer nodig en dat werkt op zich wel.

 9. Ik word altijd heel hebberig van agenda’s! Het liefst zou ik heel gestructureerd alles opschrijven en er vervolgens ook echt in kijken, maar op de één of andere manier lukt me dat altijd maar een maand.. Daarna vergeet ik het ding steeds en is alle structuur weer weg haha. Ik gebruik nu de agenda op mijn telefoon wanneer nodig en dat werkt op zich wel.

 10. Hebben hebben hebben!! ?
  Ik zie vaker planners voorbij komen, maar ik heb me er eerlijk gezegd nooit echt in verdiept. Je review is lekker helder en de pluspunten spreken me zeker aan.
  Hij staat al op mijn verlanglijstje bij bol.com en hopelijk heb ik hem hier snel in huis.
  Thanks voor je tip. ??

 11. Ziet eruit als een mooie planner zoek nog een goede voor 2018 om privé en zakelijk goed te kunnen scheiden. Zou dan wel voor een nederlandse gaan en wil het liefst een lekkere grote ?

 12. Ziet eruit als een mooie planner zoek nog een goede voor 2018 om privé en zakelijk goed te kunnen scheiden. Zou dan wel voor een nederlandse gaan en wil het liefst een lekkere grote ?

  1. Dan kun je het beste voor Flowplanners of Purpuz planner gaan. Daarvan weet ik dat er plek is voor zowel zakelijk als privé, maar wel gescheiden. Purpuz is in het Nederlands, Flowplanners weet ik zo 1 2 3 niet.

 13. Het ziet er leuk uit, maar ik zou zelf de planner inderdaad mee willen nemen. Want als ik ergens ben en een afspraak maak, kan ik die afspraak na een uur alweer kwijt zijn. Dat zijn vast de mama-hersenen. Hihi!

 14. Het ziet er leuk uit, maar ik zou zelf de planner inderdaad mee willen nemen. Want als ik ergens ben en een afspraak maak, kan ik die afspraak na een uur alweer kwijt zijn. Dat zijn vast de mama-hersenen. Hihi!

  1. Ik heb een aantal foto’s erbij geplaatst, maar kreeg de binnenkant verder helaas niet mooi en duidelijk op de foto. Gelukkig staan er op bol.com wel duidelijke productafbeeldingen. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: