Daan de Walrus

Dag, vetrollen!

In april begon ik met sporten, gezonder eten en afvallen. Ik woog 69 kilo en wilde naast afvallen ook spieren kweken, wat zwaarder weegt dan vet, dus mijn doel was niet per se afvallen maar juist centimeters vet kwijtraken. Ik was na een maand goed op weg, had al aardig wat centimeters vet weggewerkt (zo’n 3 cm taille en 4 cm heupen) en was 3 kg lichter. Bye bye, vetrollen! Althans, dat dacht ik.

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was ben ik gewoon verder gegaan met sporten. Het enige wat ik niet meer deed was op m’n eten letten. Ik viel nog één kilo af, maar daarna was het helaas over met de pret. Logisch, want ik ben zwanger, maar toch kan ik er niet tegen dat alle moeite nu voor niets is geweest.

Walrus

Inmiddels weeg ik 71 kg, 5 kg zwaarder dan aan het begin van m’n zwangerschap, en ik voel me echt een walrus. Ondanks dat ik al ruim over de helft ben, bijna 22 weken, en dus qua groei en gewicht goed op schema lig, voel ik me als ik in de spiegel kijk gewoon dik. Ik ben natuurlijk ook niet zo groot, dus mijn buik lijkt in verhouding echt enorm.

Hopelijk blijf ik op schema en weeg ik in januari tussen de 78 en 80 kg. Dan gun ik mezelf een paar maanden om te herstellen en begin daarna gewoon opnieuw. 🙂 That’s life.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *