Baby cadeautips

Sinterklaas en Kerstmis staan weer voor de deur en mijn kleine diva wordt in januari 1. Dat zijn een hoop cadeau momenten achter elkaar! Omdat ik geen flauw idee had wat nou leuke cadeautjes zijn voor een baby van (bijna) 1, ben ik gaan rondvragen en snuffelen op het internet. Omdat ik me kan voorstellen dat ik niet de enige ben die moeite heeft met het verzinnen van cadeautjes voor zowel Sinterklaas, Kerst als baby’s eerste verjaardag, zet ik hier alles in 1 overzicht. 🙂

Kleine cadeautjes

Omdat een baby nog niet veel snapt van Sinterklaas en Kerst, hou ik het dit jaar bij kleine cadeautjes. Het uitpakken – eh, scheuren – is hoogstwaarschijnlijk toch veel leuker dan het cadeautje zelf. Op Sophie haar lijstje staat o.a.:

 1. Toet Toet auto’s. 1 autootje kost ongeveer 8 euro, dus dat is een mooi bedrag. Daardoor is het voor familie en/of vrienden ook leuk om te geven. Overigens is Toet Toet officieel voor jongens. Voor de meisjes is er Zoef Zoef dieren, maar die vind ik zelf minder leuk. 😉
 2. Houten dieren puzzel.
 3. Baby telefoon en afstandsbediening, in de hoop dat ze die van ons met rust laat. (Haha! Zal wel niet)
 4. Houten blokkenset.

Er staan ook nog wat grotere cadeautjes op, zoals een verkeerstapijt en Duplo.

Verjaardag

Voor haar verjaardag heb ik vandaag alvast het IKEA speelgoedkeukentje gehaald. Deze is momenteel namelijk in de aanbieding. 😀 Heb de keukenaccessoires – pannenset, keukengerei en muffins – ook aan haar lijstje toegevoegd, zodat familie en/of vrienden het keukentje kunnen aanvullen.

Verder heb ik voor haar verjaardag ook de Toet Toet garage op het lijstje gezet en wat grotere Duplo pakketten. Ik vind het lijstje al vrij uitgebreid en omdat ik het niet nodig vind dat ze wordt overladen met cadeaus laat ik het hierbij. De volgende cadeaus hebben het lijstje niet gehaald, maar zijn wel geschikt voor baby’s 1ste verjaardag:

 1. Loop- of duwfiets. Deze zijn er in heel veel soorten en maten, dus keus genoeg.
 2. Wobbel. Hier heb ik lang over nagedacht en nadat ik deze bij iemand anders in het echt heb mogen aanschouwen heb ik besloten deze niet te kopen. Voor wat het is vind ik het veel te duur, maar ieder z’n ding natuurlijk. 🙂
 3. Zandbak. Omdat ze in januari jarig is – en onze tuin is stiekem een oerwoud – vond ik dit geen geschikt cadeau. Zodra de tuin af is en het weer wat beter wordt zal er vast wel eentje komen.
 4. Hetzelfde geldt voor een schommel en speelhuisje.
 5. Little People boerderij. Omdat ze ook al Duplo krijgt – en daar ook al poppetjes bij zitten – vond ik Little People overbodig. Al hoor ik van velen dat dit leuk speelgoed is.

Dit is zo’n beetje alles wat ik ben tegengekomen tijdens mijn zoektocht naar leuke cadeau’s voor een bijna-dreumes. Wat heb jij voor jouw kindje(s) gekocht? Ik lees het graag in de reacties. 🙂

Andere artikelen

16 reacties

 1. Wij hebben ze nog niet, maar ik kijk wel vast uit voor cadeautjes voor mijn vier neefjes en nichtje. En als we ze wel zelf hebben, dan denk ik eigenlijk dat ik het eerste jaar niet zoveel zou doen, dat hebben ze dan toch nog niet in de gaten en ik ben niet zo’n voorstander van grote hoeveelheden speelgoed. Over het algemeen zou ik wel het liefst gaan voor de ‘leerdingetjes’ en dingen van goede kwaliteit. Zo’n houten puzzel bijvoorbeeld inderdaad.

 2. De toet toet garage is groot succes hier bij beide jongens! Keukentje krijgen ze nu van de sint maar ook een wobbel want mijn klimmende en overal tunnels van bouwende jongens vinden dit helemaal te gek als ze bij vrienden van ons zijn. Duplo vind ik stom…. misschien omdat ze er hier niet naar om kijken, nog maar weinig mee kunnen… ze bouwen wel graag met blokken en de houten treinbaan van Ikea is favoriet maar Brecht toet toet en zoef zoef is echt het speelgoed hier in huis! Leuk hoor al die ideeen. Oh en heb je dat houten poppenhuis van Ikea gezien?!!! Die is ook zo leuk! Luka nu 2,5 is echt fan van rollenspellen dus vind een poppenhuis ook erg leuk!

  1. De houten treinbaan staat hier ook alvast op het lijstje voor als ze wat ouder is. Die vond ik zelf vroeger ook mega vet, haha! 😀 Dat poppenhuis heb ik nog niet gezien, ik ga meteen kijken. Bedankt voor de tip!

  1. Ja hé! Ik twijfelde tussen Playmobil 1 2 3 en Duplo, maar omdat ik als kind ook Duplo had ben ik daarvoor gegaan. 🙂 Kleertjes heeft mijn diva al in overvloed, iets met een koopverslaafde mama, haha!

 3. Oh jouw blog komt als geroepen! Onze uk wordt in december 1 jaar. Die schelp, het keukentje en Duplo vinden we ook wel leuk voor op de lijst! Top!

  Wij doen eigenlijk niet aan Sinterklaas nog dit jaar. Maar ons ukkie krijgt wel 1 klein cadeautje: Een voelboekje over ‘mijn eerste verjaardag’. Misschien ook een leuke tip?

  1. Dat is mooi! Dan scheelt jouw ukkie niet veel met die van mij. 🙂 Sophie is van 31-1-17.
   Dat voelboekje ken ik niet. Bedankt voor de tip!

 4. Hier stonden ongeveer dezelfde dingen op t lijstje toen mijn zoontje bowen 1 werd.
  Nu 20 maanden.
  Na 1 jaar vond ik het ook pas echt leuk worden allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: