40 weken zwanger

Vandaag ben ik 40 weken zwanger. Mijlpaal! Ik had gehoopt ondertussen al wel een baby te hebben, maar onze kleine meid heeft nog geen zin om te komen.

Strippen

Gisteren was ik weer op controle bij de verloskundige. We hadden vorige week al besproken dat ik weer een inwendig onderzoek zou krijgen en, indien er ontsluiting zou zijn, meteen gestript zou worden. Helaas bleek ik nog steeds geen ontsluiting te hebben. De baby ligt al wel heel diep, maar dat ligt ze al weken dus dat zegt blijkbaar niks.

Maandag heb ik een afspraak in het ziekenhuis. Ik ben dan 40 weken en 5 dagen zwanger en krijg dan een ‘overtijd’ controle. Er wordt dan een hartfilmpje gemaakt van een half uur, vervolgens krijg ik een echo om te kijken hoeveel vruchtwater ik nog heb en er wordt weer een inwendig onderzoek gedaan om te kijken of er dan al ontsluiting is. Ook wordt er eventueel een poging gedaan om te strippen.

Teleurgesteld

Ik ben wel een beetje teleurgesteld dat er nog steeds geen ontsluiting is en dat Baby G. op zich laat wachten. 9 maanden lang was ik gefocust op dé datum: 18 januari 2017. Ik ging er dan ook vanuit dat ik op die datum een baby zou hebben. Ondanks dat een baby tussen de 37 en 42 weken geboren kan worden, was ik er heilig van overtuigd voor de uitgerekende datum te bevallen. Nou, mooi niet. 🙁

Nu is het afwachten. Hopelijk komt ze voor maandag zodat ik niet naar het ziekenhuis hoef, maar ik heb me er bij neergelegd dat het ook zomaar tot een inleiding kan komen bij 42 weken. We zullen zien. Ik vind het in ieder geval mega spannend. 🙂

 

 

Note: voor de mensen die niet weten wat strippen is of er (net als Yannick 😛 haha) andere associaties bij hebben, klik hier voor informatie.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *