10 dingen waar je op moet letten bij het vinden van een oppas (+WINACTIE!)

HELP, oppas gezocht! De opa’s en oma’s kunnen dit keer niet op je kind(eren) passen en je wilt toch echt een avondje uit. Wat te doen? Hoe vind je zo snel mogelijk een betrouwbare oppas en waar moet je precies op letten? In deze blogpost geef ik je 10 tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikte oppas voor jouw kids.

1. Wat voor oppas zoek je?

Denk er allereerst goed over na wat voor oppas jij precies wil. Zoek je bijvoorbeeld een oppas die je helpt met het huishouden, die spelletjes speelt met de kids of die huiswerkbegeleiding geeft? En heb je een oppas nodig voor in de ochtend, middag en/of avond? Denk hier goed over na.

2. Vind een oppas in de buurt

Misschien is je buurmeisje of een familielid wel een goede oppas. Maar mocht je in je omgeving geen geschikte oppas voor ogen hebben dan biedt een oppas community een uitkomst. Babysits (Oppassen.nl) is een voorbeeld van zo’n oppas community. Alleen al in Nederland biedt Babysits meer dan 45.000 oppassen aan. Het vinden van een geschikte oppas in je buurt wordt hiermee wel heel makkelijk gemaakt!

3. Ga op zoek naar meerdere oppassen

In het geval dat je vaak en onregelmatig een oppas nodig hebt is het verstandig om op zoek te gaan naar meerdere oppassen. Zo kan je een oppas aannemen die jouw kind(eren) van school kan halen als jij nog op werk bent. En hiernaast kan je een oppas aannemen die de kids naar bed brengt wanneer jij een avondje uit bent.

4. De leeftijd van de oppas

Een jonge oppas is handig want ze zijn vaker beschikbaar en ze kosten minder geld. Wees eerlijk, soms is dat ook belangrijk… Maar het blijft moeilijk, want de ene persoon is de ander niet. Schakel vooral een oppas in met de leeftijd waarvan jij denkt dat de persoon geschikt is voor het oppaswerk.

5. Vraag naar de ervaring van de oppas

Heb je een persoon gevonden die misschien wel jouw oppas kan worden? Vraag dan naar zijn/haar ervaring met het werk. Meestal heeft een oudere oppas meer ervaring, maar mocht je een jonger iemand voor ogen hebben dan is het extra verstandig om wat vragen te stellen. “Wat zou je doen als…?” Op deze manier krijg je een goed beeld van de persoon in kwestie en hoe hij/zij zou reageren in bepaalde situaties.

6. Reviews!

Vraag naar aanbevelingen van anderen! Ga je op zoek naar een oppas via een oppas community? Dan kan je de reviews van de oppassen goed in de gaten houden. Zijn er geen online reviews beschikbaar? Vraag dan naar een schriftelijke of mondelinge aanbeveling.

7. Afspraken maken

Voorkom onduidelijkheden en misverstanden door duidelijke afspraken te maken. Denk hierbij aan de werkzaamheden, maar ook de vergoeding voor het oppassen.

8. Plan een kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de oppas. Neem je kind vooral mee! Met zo’n gesprek krijg je een goed beeld van hoe de persoon in het echt is en of jij en je kind een klik hebben met de oppas.

9. Proefperiode

Stel een proefperiode voor. Tijdens deze periode kunnen jij, je kind, maar ook de oppas kijken of het oppassen naar wensen verloopt.

10. Volg vooral je onderbuikgevoel

De oppas kan op papier helemaal geschikt zijn, maar uiteindelijk gaat het erom of jij een goed gevoel hebt bij de oppas. Neem pas een oppas aan als je volledig positief bent over deze persoon. Voel je vooral niet schuldig als je uiteindelijk de oppas toch afwijst. Het gaat hier natuurlijk wel om jouw waardevolle kind!

oppas winactie

Maak kans op een Premium account bij Babysits!

Om het vinden van een oppas nog makkelijker te maken geeft Babysits maar liefst 3 Premium accounts weg t.w.v. 30 euro (geldig voor 3 maanden)! Met dit Premium account kan je een profiel opstellen bij Babysits met jouw persoonlijke wensen voor een oppas. Hiernaast kan je met dit account contact opnemen met geschikte en zorgzame oppassen in de buurt.

Hoe doe je mee?

Wil je kans maken op een Premium account bij Babysits? Volg dan de volgende stappen:

  • Laat hieronder weten waarom jij kans wilt maken op een Premium account van Babysits
  • Laat een geldig e-mailadres achter, op dat adres krijg je persoonlijk bericht als je gewonnen hebt
  • Volg It’s a Momlife op Facebook en Instagram

Je hebt tot vrijdag 14 juni 23:59 de tijd om mee te doen met de winactie. Op zaterdag 15 juni zullen er in de loop van de dag 3 winnaars online bekend worden gemaakt en krijgen zij een persoonlijk bericht.

Andere artikelen

11 reacties

  1. Wat fijn om zo oppas te kunnen vinden. Wij vragen altijd familie maar die kunnen ook niet elke keer. Toch handig voor als je een avondje weg wilt of een afspraak hebt. Ik doe graag mee.

  2. Wat een duidelijk artikel met goede tips! Ik doe graag mee, wie weet kunnen we dan nog meer avonden genieten als man en vrouw ipv altijd papa en mama zijn!

  3. Grappig om eens de andere kant te horen! Ik ben zelf een oppasser en vind het altijd belangrijk dat het gelijk goed voelt en dat ik het zelf ook eens ben met de opvoeding. Daarnaast wil ik altijd eerst kennismaken voordat ik gelijk ga oppassrn.

  4. Goede tips! Ik heb vroeger veel opgepast maar dat ging toen nog echt via mond op mond reclame van de ouders waarvan ik op de kinderen paste. Mijn zoon is inmiddels 16 en heeft geen oppas meer nodig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: